top of page

bewijs voor het christendom

een kort overzicht van waarom ik in het christendom geloof

Onderstreept2.png

Hallo! Als je bij deze pagina bent gekomen, heb je waarschijnlijk al eerder over mijn geloofsovertuiging gelezen. Als christen geloof ik dat God de wereld én ons met uiterste precisie en zorg heeft geschapen, en daarbij Zijn Zoon Jezus de dood aan het kruis heeft overwonnen om zo onze zonden op zich te nemen.

Nu kan je je afvragen waarom ik dit geloof. Well, het antwoord is simpel: omdat hier goed bewijs voor is - en in dit korte overzicht wil ik dit bewijs delen. Zo kan je zelf nagaan of dit bewijs geloofwaardig is en hoop ik tegelijkertijd te laten zien dat het christendom niet een kwestie van ‘blind faith’ is. Veel leesplezier!

god

waarom jezus?

Bovenstaande argumenten wijzen allemaal naar een theïstische God. Dit geeft alleen nog geen inzage op welk geloof. De enige manier om daar dus achter te komen, is om naar het bewijs te kijken. Voor het christendom om waar te zijn, moet er bewijs zijn voor Jezus. Om nog specifieker te zijn, de opstanding van Jezus. Zoals Paulus schreef: "en als Hij niet uit de dood teruggekomen is, kunnen wij wel ophouden Hem bekend te maken, dan is het zinloos in Hem te geloven." (1 Korinthe 15:14, HTB)

Met andere woorden: als de opstanding niet heeft plaatsgevonden, dan is het christendom inhoudsloos en dus verwerpelijk. Wat zijn dus de bewijsstukken hiervoor?

The infographics show - overview van het bewijs voor en tegen de opstanding 

The minimal facts argument - vijf historische feiten die de opstanding onderschrijven

Artikel over the minimal facts argument 

The resurrection is a historical fact - artikel over de opstanding en het bewijs ervoor

bottom of page